sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2020

Chestorul Eduard Mirițescu (foto) a fost numit interimar la șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu a demisionat în urma controverselor legate de întâlnirea avută cu lideri ai clanului Duduianu înaintea înmormântării interlopului Emi Pian.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie. Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române, în valoare de zeci de milioane de euro.

La puțin timp după conferință, Ministerul de Interne a transmis un comunicat în care este citat Marcel Vela:


„Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române”.

Întâlnirea cu Elvis Pian

Întîlnirea care a avut loc între Elvis Pian și mai mulți șefi din Poliție, în apropierea casei liderului clanului Duduianu, a fost o acțiune oficială și monitorizată de mai multe structuri ale MAI, pentru a se evita acte de violență și răspândirea coronavirusului la ceremonia de înmormântare a lui Emi Pian, a explicat săptămâna trecută Liviu Vasilescu, inspector general al Poliției Române.

Explicațiile au fost oferite după ce președintele Klaus Iohannis le-a promis jurnaliștilor cu o zi înainte că vor afla ce s-a întâmplat la misterioasa întâlnire din noaptea de 8 spre 9 august.


Șeful Poliţiei Române – Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Sector 5 – Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei – Bogdan Berechet au fost fotografiați în acea noapte alături de Elvis Pian în fața casei lui Emi Pian, fost lider al Duduienilor, înjunghiat mortal pe 4 august, de către un alt interlop, Gheorghe Richard Emanue.

Poliția și interlopii au negociat desfășurarea fără incidente a înmormântării lui Emi Pian, dovadă a slăbiciunii autorităților în fața clanurilor ce-și dispută influența asupra cartierelor Capitalei, a scris presa, după ce imagini ale întîlnirii au fost publicate în Adevărul.

Joi, în conferința de presă, Livu Vasilescu a spus:

A fost o operaţiune oficială a Poliţiei pentru a asigura, prin toate mijloacele legale, siguranţa cetăţeanului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Această abordare a situaţiei pe care am avut-o şi atât de contestată de mulţi a condus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci şi chiar României. 

Adevărul a publicat alături de video și realatarea lui Elvis Pian, fratele interlopul ucis și a cărui înmormântare se negocia, care povestește cum a fost chemat noaptea, de șefii Poliției, în curtea unei bisericii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: