marți

29 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 septembrie, 2011

Grecia şi-a revizuit în scădere ţinta de creştere economică, produsul intern brut al ţării urmând să se contracte cu 5% în anul 2011, în loc de scăderea de 3,5% estimată iniţial, au raportat, vineri, oficialii eleni, în discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi Fondului Monetar Internaţional.

”revizuirea ţintei de deficit este automată din cauza agravării recesiunii”, a spus ministrul grec de Finanţe, Evangélos Vénizélos, cita de AFP.

Delegaţiile creditorilor Greciei au întrerupt, vineri, discuţiile cu Guvernul de la Atena, însă potrivit unor reprezentanţi ai autorităţilor elene oficialii externi se vor întoarce în zece zile.


Agenţia Reuters şi presa elenă interpretează pauza de zece zile din discuţiile de la Atena drept o divergenţă între cele două părţi, privind deficitul bugetar al Greciei.

Grecia a adoptat rapid o reglementări cerute de creditorii externi, însă potrivit presei elene CE, BCE şi FMI s-au plâns de întârzierile în aplicarea reformelor adoptate, relatează, la rţndul su agenţia Associated Press.

Delegaţiile BCE, CE şi FMI au reclamat mai ales generalizarea acordurilor la nivel de întreprindere pentru negocierile salariale, în detrimentul acordurilor la nivel de ramură, în sectorul privat, fapt care ar oferi companiilor libertatea deplină pentru a regulariza scăderile de salarii pe care le aplică deja pe baze individuale.

Evaluarea celor trei instituţii internaţionale, începută luni, este o condiţie pentru eliberarea, în toamna acestui an, a celei de-a şasea tranşe din primul program de sprijin financiar de 110 miliarde de euro acordat Greciei în luna mai 2010.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: