sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2019

Eckstein Kovacs Peter (foto) este propunerea USR, susținută de PNL și PMP, pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat. ”Sunt copleșit de comentarii pozitive. Mulțumesc. Köszönöm szépen. E important că să fie solidaritate în partea mai bună a politicii”, este reacția fostului lider al UDMR.

Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani şi poate fi reînnoit o dată. Victor Ciorbea a fost ales în această funcție în 6 mai 2014. Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Eckstein Peter, avocat de profesie, a fost parlamentar UDMR mai multe mandate și consilier al președintelui Traian Băsescu pentru problemele minorităților naționale (2009-2011).


Pe fondul protestelor masive care au izbucnit în ianuarie 2017 și ca urmare a faptului că UDMR nu s-a disociat ferm de acțiunile coaliției PSD-ALDE, fostul senator UDMR a demisionat din Uniune  după 28 de ani de activitate politică.

La mandatul de consilier prezidențial a renunțat în 2011 din cauza faptului că Administrația lui Traian Băsescu a susținut proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: