miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 martie, 2019

Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea din grup a Fidesz, partid condus de prim-ministrului ungar Viktor Orban, a anunţat luni preşedintele PPE Joseph Daul.

„Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a explicat Joseph Daul, citat de Le Monde.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European şi familia politică dominantă în cadrul Consiliului European.


Potrivit regulilor PPE, dacă cel puțin şapte partide din cinci state membre solicită expulzarea unui partid din grup, atunci familia politică este obligată să pună în discuție cererea. Solicitarea de excludere a Fidesz din PPE va fi discutată la reuniunea din 20 martie a grupului politic

PPE – „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

”Picătura care a umplut paharul”: de aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros au apărut în spaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.

Într-un interviu acordat în weekend presei maghiare, premierul Viktor Orban i-a caracterizat drept ”idioți utili” pe cei care cer excluderea partidului său din PPE. Președintele Joseph Daul spunea luni că premierul Ungariei a trecut ”linia roșie” cu această declarație.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: