vineri

20 mai, 2022

Dragoș Pîslaru e noul președinte al Comisiei pentru ocupare și afaceri sociale, din Parlamentul European

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2022

Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost votat, luni, în funcția de președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL), din cadrul Parlamentul European.

„Voi conduce o comisie a cărei activitate are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale”, a declarat Dragoș Pîslaru, citat într-un comunicat al USR.

Dragoș Pîslaru a fost raportor în dosare-cheie din acest domeniu, , precum Mecanismul de Redresare și Reziliență, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau rezoluția pentru tineri.


De asemenea, este și unul dintre liderii intergrupurilor pentru drepturile copiilor și pentru persoanele cu dizabilități.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forței de muncă și de aspecte de politică socială, condiții de muncă, securitate socială, integrare socială și protecție socială; liberă circulație a lucrătorilor și pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătății și securității la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; și toate formele de discriminare la locul de muncă și pe piața muncii, altele decât cele pe bază de gen.

Dragoș Pîslaru este economist (absolvent al ASE) și a obținut un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, a absolvit un masterat în Relații internaționale la London School of Economics, Marea Britanie.


În 2016 a fost ministru al Muncii în Cabinetul Dacian Cioloș, mandat în care a revizuit legea salarizării unitare și a demarat crearea registrului unic privat și public al salariaților, prin reforma REVISAL.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: