marți

25 iunie, 2024

12 iunie, 2016

dragos dorosLista restanțierilor la stat va fi actualizată din două în două săptămâni și, în plus, ar putea fi dată publicității și o listă cu datoriile pe care le are statul față de contribuabili, a anunțat vineri seara președintele ANAF, Dragoș Doroș, la Realitatea Tv.

Noua formă, simplificată, a formularului 007 va fi elaborată până la 1 iulie, iar din 2018 toate casele de marcat vor fi conectate la ANAF, a mai spus Dragoș Doroș.

„Lista persoanelor fizice conţine în jur de 185 de mii de persoane şi s-au găsit 7 inadvertenţe. Asta înseamnă un procent de 0,003% (…)


Din momentul ăsta începem să intrăm într-o linie dreaptă şi eu sper ca şi actualizarea listei să fie făcută mai des de o lună, sper să fie făcută la două săptămâni”, a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, la Realitatea Tv.

De asemenea, a mai spus acesta, ANAF ia în calcul publicarea listei cu datoriile pe care statul le are faţă de cetăţeni, dar mai trebuie lămurite unele aspecte, pentru că nu există legislația necesară, deocamdată Potrivit unor date prezentate de Realitatea Tv, statul român ar avea de restituit contribuabililor 5,72 miliarde de euro.

„Treaba este pur organizatorică. Noi am publicat listele datornicilor pentru că aveam procedură fiscală. Pentru asta nu e prevedere legală şi în momentul ăsta stăm şi discutăm să vedem cum ne organizăm şi cum le organizăm (…) Nu vă ascund că şi ANAF apare pe listele astea de datornici”, a explicatDragoș Doroș.

Una dintre prioritățile instituției este conectarea caselor de marcat la un server ANAF, astfel încât inspectorii antifraudă să poată vedea în timp real toate facturile care se emit. „Asta înseamnă că, de la 1 ianuarie 2018, toate casele de marcat din România, de peste tot, de oriunde ar fi, sunt conectate la un server al ANAF-ului care va şti în timp real câte şi ce bonuri fiscale a emis o casă„, a spus Doroş.


Dragoș Doroş a mai declarat că, în contextul relaxării fiscale, anul acesta nu va exista nicio amnistie fiscală.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: