joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2020

Două persoane se află în stare critică în urma unui atac ce a avut loc vineri în apropierea fostului sediu al revistei Charlie Hebdo, a anunțat poliția franceză, potrivit The Guardian. Un suspect a fost deja arestat.

Potrivit poliției, cele două victime ar fi în stare gravă, însă în afara oricărui pericol. Forțele de ordine au reținut un bărbat care se afla în zona Place de la Bastille și care avea asupra sa o macetă. Hainele acestuia erau pătate de sânge.

În urma atacului, toate școlile din împrejurimi au fost închise. Un pachet suspect ce a fost găsit în zonă a fost examinat de poliție, dar nu s-au descoperit urme de explozibili.


Potrivit France Info Radio, victimele ar fi un bărbat și o femeie angajați ai unui post tv, Premieres Lignes, ce are sediul în aceeași clădire în care se aflau birourile Charlie Hebdo. Colegii victimelor au declarat că bărbatul și femeia se aflau în afara sediului atunci când au fost atacați de o persoană cu un cuțit.

Deocamdată nu se știe care a fost motivul atacului. Charlie Hebdo a părăsit vechiul sediu după ce echipa redacțională a fost în 2015 victima unul atac în care au murit 12 oameni, printre și unii dintre cei mai cunoscuți caricaturiști.

Procesul intentat celor 14 suspecți acuzați că au luat parte la crimele de la Charlie Hebdo, săvârșite de frații Saïd and Chérif Kouachi, este în plină desfășurare.

Pentru a marca debutul procesului, revista de satiră a republicat caricatura Profetului Mohamed (apărută pentru prima oară în 2006), mesajul transmis de jurnaliști într-un editorial fiind acela că nu vor „renunța niciodată”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: