marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iunie, 2020

Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (METRA) și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli (INCAS) fac parte dintr-un consorțiu european care a primit de la Comisia Europeană un grant de 4,3 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect de apărare, anunță un comunicat al executivului UE.

Consorțiul a câștigat unul dintre cele 16 proiecte, cu grad înalt de digitalizare, ce totalizează 205 milioane de euro, acceptate de Comisie într-o competiție din cadrul liniei de finanțare ce face parte din strategia UE de întărire a apărării comune și dezvoltare a industriei militare europene.

Cele două institute românești colaborează cu entități din Franța, Italia, Spania și Danemarca într-un proiect ce are ca obiectiv dezvoltarea unei soluții pentru îmbunătățirea programelor de antrenament pentru piloții militari.


Proiectul se va concentra pe utilizarea noilor tehnologii în antrenamentul piloților, tehnologii precum realitatea augmentată.

În industria de apărare europeană lucrează 440.000 de angajați înalt calificați.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: