sâmbătă

25 mai, 2024

26 noiembrie, 2013

În prima zi a vizitei delegației oficiale condusă de prim ministrul chinez, Li Keqiang, printre acordurile bilaterale semnate s-a numărat și unul referitor la privatizarea Oltchim.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, administratorii judiciari ai Oltchim și președinții companiilor chineze Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun și Junlun Petroleum Co. Ltd, Changqing Xie au semnat, luni, o scrisoare de intenție vizând participarea la procesul de privatizare a combinatului.

Documentul a fost semnat la cererea reprezentanților companiilor chineze, urmând ca, după o analiză mai amănunțită, aceștia să decidă dacă vor depune sau nu oferte pentru Oltchim, potrivit AGERPRES.


„Ne-am întâlnit undeva la mijloc, această scrisoare de intenție fiind un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare în ceea ce privește relațiile noastre cu partea chineză. Există un interes major pentru privatizarea Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte. În perioada următoare, ne vom întâlni și cu alți investitori, care și-au manifestat interesul pentru participarea la procesul de privatizare. Procedura de privatizare a intrat, de altfel, pe ultima sută de metri”, a precizat Gerea.

Conform calendarului prezentat de șeful de la Economie, până pe 2 decembrie 2013, se are în vedere finalizarea acordului creditorilor, urmând ca strategia de selecție a investitorului să fie gata în perioada 15 – 20 februarie 2014.

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei, 17 ianuarie 2014 va fi data limită pentru depunerea ofertelor pentru Oltchim.

”Ne dorim la Oltchim un cumpărător capabil să opereze în cele mai bune condiții, să păstreze salariații și să dezvolte afacerea, repoziționând combinatul pe piața petrochimiei europene”, a adăugat Andrei Gerea.


Marți, 19noiembrie, rușii de la Oil Gas Trade și-au anunțat, într-o conferință de presă la Râmnicu Vâlcea, intențiile de a prelua combinatul vâlcean, afirmând că după preluare vor reangaja mare parte din salariații disponibilizați în cursul acestui an de la Oltchim.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din județ, acesta aflându-se de la începutul anului în procedură de insolvență.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: