joi

25 aprilie, 2024

24 ianuarie, 2014

Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare și tot pentru abuz în serviciu în formî continuată, potrivit deciziei definitive pronunțate vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul „Poşta Română”.

Pentru Nagy, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus un termen de încercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de şase ani, potrivit MEDIAFAX.

În cazul ambilor au fost dispuse și pedepse accesorii, dar Tudor Chiuariu, șeful Comisiei Juridice din Senat, nu-și pierde mandatul de parlamentar, condamnările fiind cu suspendare.


La câteva ore după sentință, întrebat de jurnaliști, președintele PNL, Crin Antonescu, a spus că situația lui Tudor Chiurariu se va discuta la Delegaţia Permanentă a partidului din 1 – 2 februarie 2014.

Cu puțin înainte, purtătorul de cuvânt al PNL declarase: ”Nu comentăm decizia justiţiei în niciun fel, dar sperăm că Tudor Chiuariu va avea puterea să depăşească momentul personal greu şi să rămână alături de PNL”, a spus Cristina Pocora, citată de MEDIAFAX.

Mihai Toader, director general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) în timpul comiterii infracțiunilor, a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, trei ani şi jumătate tot cu suspendare.

Prin acelaşi verdict, ICCJ a decis şi desfiinţarea parţială a actului constitutiv al societăţii Imopost Developements SA şi a înlăturat dispoziţia de anulare parţială a acestui înscris.


Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developements SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a „clarifica” situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma menţionată.

Prejudiciul în acest caz a fost estimat de DNA la 8,619 milioane de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: