duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2014

Patronul GFR, Gruia Stoica, a fost trimis miercuri în judecată, în dosarul în care DNA îl acuză de cumpărare de influență și promiterea unei mite de 3 milioane de euro în schimbul unor informații ce i-ar fi permis să câștige în fața CFR Marfă un contract de 100 milioane de euro cu CEO Oltenia.

Gruia Stoica a fost pus sub urmărire penală și arestat preventiv, la sfârșitul lunii ianuarie 2014, pentru că ”i-a oferit avocatului Doru-Cătălin Boștină, pe 22 ianuarie 2014, suma de 3 milioane de euro, în schimbul influenței pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. „C.F.R. Marfă” S.A , în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a prețului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere” în cadrul unei licitații, potrivit DNA.

Licitația a fost lansată în mai 2013, de S.C. Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) S.A. Târgu Jiu, pentru ”Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Ișalnița și sucursala Electrocentrale Turceni.


Obiectul licitației – prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 aprilie 2014, contract cu o valoare estimată de peste 100 milioane euro, fără TVA.

În același dosar este inculpat și avocatul Doru Cătălin Boștină, pentru trafic de influență.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: