Dosarul de plagiat al primarului sectorului 3, Robert Negoiță, s-a clasat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale, conform unui răspuns trimis de procurori publicației G4Media.
Clasarea s-a dat anul trecut, de către procuroarea Monica Pop, imediat după încetarea mandatului și pensionarea fostului procuror general al României, Augustin Lazăr, și când la conducerea PG era procurorul Bogdan Licu. Celdin urmă este și el acuzat de plagiat, alături de fostul lui conducător de doctorat, Gabriel Oprea.
Parchetul a clasat și acuzațiile aduse lui Negoiță de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual și instigare la uz de fals, întrucât faptele nu există.
Edilul era acuzat că l-ar fi instigat pe profesorul Dascălu să îi accepte ”originalitatea” tezei de doctorat, deși lucrarea era copiată cap coadă, potrivit jurnalistei Emilia Șercan.
În iulie 2016, comisia de etică a Academiei de Poliție a constatat că lucrarea de doctorat a lui Negoiță este un plagiat și a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor.
Robert Negoiță a scris atunci, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat de “moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care și-l asumă și din care a învățat o lecție importantă, respectiv că “singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.