24 iulie, 2018

CSM a aprobat marți cererea de pensionare a magistratului Valeriu Mihai Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, care judecă şi Dosarul Colectiv.

În această situație, cel mai probabil, procesul va fi reluat de la zero, după doi ani de la trimiterea dosarului în instanță.


Legislația impune ca judecătorii care pronunță hotărârea să fie aceiași cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului, altfel se reia cercetarea judecătorească.

Readministrarea probelor a mai avut loc și în alte cazuri celebre, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după pensionarea judecătoarei Ana Maria Dascălu, care a făcut parte din completele care s-au ocupat de dosarele în care erau inculpați Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Oprea, Sebastian Ghiță și Dan Șova.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au trimis în judecată dosarul Colectiv încă de pe 28 aprilie 2016, cu patronii clubului – George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu – sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.


Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks.

În total, s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

În 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanţe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetaţi doi angajaţi ai ISU, Antonina Radu şi George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar este judecat şi judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niţă şi Daniela Niţă sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: