duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2020

Au fost blocate dosarele a aproximativ 260.000 de locuitori ai Republici Moldova care au solicitat recunoașterea cetățeniei române, din cauza suspiciunilor legate de cererile a 3.500 de ruși și ucraineni.

”Am discutat cu ministrul justiției Cătălin Predoiu în ultima ședință de guvern și dumnealui mi-a spus că actualmente există o situație neplăcută legată de rețelele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei. Și mă refer la dosarele de solicitare a cetățeniei care vin, de exemplu, din partea a circa 3.500 de cetățeni din Rusia și Ucraina care, printr-o minune, au găsit acte de naștere pe teritoriul României Mari și acum solicită cetățenia română”, a declarat Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, într-un interviu acordat Europa Liberă Moldova.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Suspiciunile din acest caz datează de mai bine de doi ani, ceea ce a provocat întârzieri mari în soluționarea cererilor.


”Dosarul cetățeniei este unul foarte important, cele 260.000 de dosare care s-au oprit și, într-adevăr, este un fapt absolut neplăcut pentru solicitanți, fiindcă termenul legal este de șase luni, dar s-a ajuns la termenul de doi ani și jumătate; oamenii așteaptă de doi ani și jumătate redobândirea cetățeniei”, a mai spus Ana Guțu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: