miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2020

Procurorii au deschis dosar penal pe numele fostului ofițer MAI internat la spitalul Dimitrie Gerota care nu i-a informat pe medici că a fost în străinătate și a infectat cel puțin șase persoane. Numărul ar putea crește, întrucât se așteaptă rezultatele testele efectuate altor câtorva zeci de persoane care au intrat în contact cu această sursă.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art 352 CP.”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Art. 352 din Codul Penal – Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor:


(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Fostul ofițer al Ministerului de Interne internat la spitalul MAI din Capitală, Spitalul Dimitrie Gerota, s-a întors din Israel pe 26 februarie și s-a prezentat prima dată la medi pe 3 martie. S-a prezentat din nou la spital și a fost internat, pe 5 martie, iar luni a fost diagnostica ca infectat cu coronavirus.

El nu a declarat că a fost în străinătate și a intrat în contact cu peste 120 de persoane. Primăria Capitalei și ADP Sector 4, unde este angajat fostul polițist de 60 de ani, pensionat în 2015, se află în carantină.

Dosar penal pentru cei care au acuzat MAI că a ascuns informații în cazul Gerota

Spitalul MAI, Dimitrie Gerota, a intrat în carantină, timp de 14 zile, cu tot personalul și cu toți pacienții aflați în unitate luni, când a fost confirmat un caz de coronavis la un bărbat de 60 internat pe 5 martie. Acesta este pensionar MAI și lucrează la ADP Sector 4.


Marți au fost confirmați bolnavi cu Covid-19 și fiul, nora și nepotul acestuia, dar este probabil să urmeze și alte diagnosticări, întrucât fostul polițistul a intrat în contact cu peste 100 de persoane, a împărțit mărțișoare pe 1 și 8 Martie etc.

Presa a descoperit că fostul polițist, despre care autoritățile spuneau că nu a fost în străinătate, s-a întors la sfârșitul lui februarie din Israel și a acuzat MAI că ascunde informații.

Comunicatul de luni al Grupului de Comunicare Strategică:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă.

Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Oficialii MAI au explicat marți că informația privind călătoria în Israel a bărbatului a ajuns la Grupul de Comunicare Strategică după transmiterea comunicatului.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat marți că s-a deschis un dosar penal pentru răspândire de date false, împotriva celor care au susținut că ministerul a ascuns informații legate d eacest caz.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: