sâmbătă

20 aprilie, 2024

27 decembrie, 2019

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatorii accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE (fgoto medalion), este că mașina acestuia ar fi pătruns pe contrasens, potrivit surselor Mediafax.

În urma accidentului de joi au murit două persoane, iar polițiștii au întocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției, potrivit surselor apropiate anchetei.


Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens, spun sursele judiciare, dar aceasta este doar o ipoteză preliminară, dinainte de rezultatul expertizelor dispuse în acest caz.

A fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

IPJ Argeş a informat că, deocamdată, referitor la incidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana joi, în care a fost implicat şi Daniel Chiţoiu, se desfăşoară cercetări ‘in rem’ (privind fapta, nu și vreun suspect ofivcial), au fost audiaţi mai mulţi martori, iar o concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anumite persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare.

„O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, arată Poliția Argeș, citată de Agerpres.


Fostul ministru Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE, a fost implicat joi în accidentul rutier petrecut pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

IPJ Argeş spune că în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, dintre care unul condus de un bărbat de 82 de ani, din Piteşti, care se deplasa pe direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, şi un autoturism condus din sens opus de un bărbat de 52 de ani, din Bucureşti.

În urma coliziunii dintre cele două autoturisme a rezultat decesul bărbatului de 82 de ani şi rănirea gravă a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism, o femeie de 73 de ani, care a decedat ulterior, potrivit surselor citate.

Daniel Chițoiu a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, cu trei coaste rupte.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: