sâmbătă

18 mai, 2024

8 ianuarie, 2020

Parchetul General a confirmat pentru G4Media investigații într-un dosar in rem (pentru fapte, dar în care nu sunt nominalizați încă suspecții) ce îl vizează pe senatorul PSD de Giurgiu Cristian Ovidiu Marciu (foto).

Acesta ar putea fi acuzat de urzurpare de calități oficiale, întrucât a fost declarat incompatibil în 2015, dar nu și-a pierdut funcția deținută în stat, timp de trei ani, așa cum impune legea.

Hotărârea definitivă ce constata incompatibilitatea, din cauza unor afaceri desfășurate când era consilier județean, cu Consiliul Județean Giurgiu, a rămas definitivă în 2015. Agenția Națională de Integritatea a cerut în 2017 constatarea încetării calității de senator a lui Cristian Marciu, ales în 2016 pe listele PSD.


Potrivit legii, el trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, timp de trei ani de la hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă este și în prezent parlamentar.

G4Media scrie că în dosar ar putea fi vizat și Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Senatului, care ar putea fi acuzat de abuz în funcție, fiindcă nu a pus în aplicare hotărârea instanței.

În acest mandat, senatorul Marciu a semnat 94 de inițiative legislative și a luat cuvântul de 96 de ori.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: