vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2018

După prima întâlnire cu Donald Trump, în mai 2017, președintele Consiliului European declara că nu va exista o poziție comună în chestiunea Rusia. Între timp, divergențele s-au înmulțit.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat liderii UE să se pregătească pentru „cel mai sumbru scenariu” legat de relațiile transatlantice, din cauza politicilor lui Donald Trump. Divizările apărute între SUA și UE nu se limitează la neînțelegerile privind piața de schimb, a mai spus oficialul european, citat de AFP preluat de News.ro.

„Atunci când discutăm despre imigraţie sau reforma zonei euro, este important să luăm în considerare contextul geopolitic în urma summit-ului G7 din Canada”, a precizat Donald Tusk înscrisoarea adresată liderilor UE înaintea summit-ului Consiliului European.

„În pofida eforturilor noastre neîncetate de a menţine unitatea Occidentului, relaţiile transatlantice se află sub o presiune imensă din cauza politicilor preşedintelui Trump. Din păcate, divizările merg mai departe de piaţa de schimb. Voi împărtăşi cu voi evaluarea mea privind situaţia în care ne aflăm. Cred că, în timp ce trebuie să sperăm pentru ce e mai bun, trebuie să ne pregătim şi pentru cel mai sumbru scenariu”, a afirmat Tusk.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Liderii de stat și de guverne se vor reuni joi și vineri la Bruxelles, urmând să discute două subiecte arzătoare: criza migrației și relațiile comerciale cu SUA.

Începând de vineri, a intrat în vigoare taxarea suplimentară la vamă, cu 25%,  a unor produse americane. Măsura a fost luată în oglindă, după ce Donald Trump a decis majorarea cu 25% a importurilor de oţel şi cu 10% a celor de aluminiu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: