joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2019

Donald Tusk, președintele Consiliului European, spune că ”există un loc special în iad” pentru politicienii care au promovat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ”fără nici măcar o schiță a unui plan”, transmite Guardian.

El a reiterat refuzul UE de a renegocia tratatul privind Brexit.

”M-am întrebat cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexitul fără nici măcar o schiță a unei plan de realizare a sa în siguranță”, a declarat Tusk.


Tusk i-a criticat totodată pe premierul Theresa May și liderul laburiștilor Jeremy Corbyn, susținând că a existat un vid de conducere în rândul taberei care a susținut rămânerea Marii Britanii în UE.

”Mereu v-am susținut cu toată inima, dar faptele sunt inconfundabile. În momentul de față, poziția pro-Brexit a premierului britanic și a liderului opoziției exclude această chestiune. Astăzi nu există nicio forță politică și niciun leadership în tabăra celor care susțin rămânerea Marii Britanii în UE”, a spus Tusk, în urma unei discuții cu premierul irlandez Leo Varadkar.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Consiliului, care nu și-a ascuns niciodată speranța că Marea Britanie se va răzgândi în legătură cu Brexit, a precizat că există un număr mare de cetățeni britanici care și-ar dori o anulare a ieșirii din UE.

Prioritatea UE o reprezintă pregătirea pentru ”fiascoul” ce ar putea rezulta din ieșirea țării din UE fără acord, a adăugat el.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: