sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 iunie, 2020

Preşedintele Donald Trump a decis să prelungească interdicția de eliberare a „cărţilor verzi” (green card) până la sfârşitul anului şi să suspende acordarea mai multor categorii de vize pentru muncă.

Măsura a fost luată pentru a proteja lucrătorii americani pe fondul crizei economice provocate de epidemia noului coronavirus și ar trebuie să le ofere acestor cetățeni 525.000 de locuri de muncă.

Managerii din domeniul tehnologiilor de vârf au reacționat dur, imediat, întrucât printre categoriile de vize suspendate se află și cele de tip H1B, acordate specialiștilor din aceste domeniu.


“Indiferent că administrația sa realizează sau nu, ei au creat un handicap semnificativ pentru inovația din SUA,” a comentat Stonly Baptiste, cofondator al fondului pentru investiții în tehnologie Urban.us, citat de TechCrunch.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rata şomajului a ajuns în luna mai la 13,3% din populaţia activă, comparativ cu 3.5% în luna februarie, din cauza măsurilor de izolare impuse de autorităţi pentru a combate pandemia Covid-19.

Confruntat cu această creştere importantă a şomajului, preşedintele republican a decis în aprilie să suspende eliberarea „cărţilor verzi” care oferă statutul de rezident permanent în SUA, dar nu s-a atins de vizele temporare pentru muncă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: