marți

16 iulie, 2024

15 noiembrie, 2020

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a părut duminică să recunoască public pentru prima dată că rivalul său democrat Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie din SUA. El spune însă că acest lucru s-a întâmplat pentru că alegerile au fost falsificate

„A câștigat pentru că Alegerile au fost Falsificate. Observatorilor nu le-a fost permis accesul iar voturile au fost intabulate de o companie de stânga radicală, Dominion, cu o reputație proastă și echipament prost care nu s-ar califica nici măcar pentru Texas (pe care l-am câștigat la diferență mare), media tăcută și falsă și mai multe!”, a scris Donald Trump pe Twitter, citat de agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Câteva zeci mii de susținători ai săi și membri ai grupurilor de extremă dreaptă s-au adunat în capitala federală, Washington DC, pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor și a își arăta susținerea față de liderul de la Casa Albă.


Cel puțin 20 de persoane au fost arestate în timpul acestui marș în urma unor violențe și confruntări. În unul dintre clipurile video, mai multe persoane din mulțime, care poartă tricouri inscripționate cu simbolurile grupului de extremă-dreapta „Proud Boys” (Băieții mândrii) lovesc un bărbat.

Conform ultimelor proiecţii, Joe Biden a obținut voturile a 306 electori, iar Donald Trump 232, în condițiile în care sunt necesare 270 pentru a fi declarat câștigător.

Mai multe instențe au respins deja acuzațiile depuse de republicani pentru a contesta rezultatele din câte state-cheie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: