sâmbătă

27 aprilie, 2024

10 februarie, 2020

Președintele american Donald Trump propune luni o reducere cu 21% a asistenței externe acordate de SUA și tăieri ale unor programe sociale pentru bugetul din anul fiscal 2021, potrivit unor surse de la Casa Albă citate de Reuters.

Astfel, pentru sprijinirea altor state, Trump dorește alocarea a 44,1 miliarde de dolari, față de 55,7 miliarde de dolari în bugetul din anul fiscal 2020.

În plus, președintele american plănuiește să ceară suplimentarea bugetului U.S. International Development Finance Corporation (DFC) de la 150 milioane de dolari la 700 milioane de dolari.


DFC este o agenţie cu obiectivul de a contracara influența economică în creștere a Chinei. Instituția servește ca bancă de dezvoltare care intră în parteneriate cu sectorul privat pentru a acorda împrumuturi în țările în curs de dezvoltare.

Bugetul mai prevede alocări de 1,1 miliarde de dolari pentru securitate cibernetică în cadrul Departamentului de Securitate Internă a SUA (Homeland Security).

Bugetul pentru următorul an fiscal ar include fonduri pentru finanțarea unor proiecte de infrastructură și de apărare, dar ar include și economii de circa 2.000 de miliarde de dolari din reducerea sumelor alocate unor programe sociale. Veniturile bugetare ar urma să se ridice la 3.700 de miliarde de dolari.

Trump a avut o propunere similară și pentru bugetul din acest an, de reducere a asistenței externe, însă Congresul s-a împotrivit. Propunerea de buget este improbabil să fie adoptată în Camera Reprezentanților, controlată de democrați.


Pentru zidul de la granița cu Mexic, Trump va solicita Congresului un buget de două miliarde de dolari, semnificativ mai puțin decât cele 8,6 miliarde cerute cu un an înainte.

Casa Albă propune reducerea cheltuielilor cu 4.400 de miliarde de dolari în următorii zece ani.

În anul fiscal 2021, aceste economii se traduc prin 130 de miliarde de dolari rezultați din schimbări ale prețului medicamentelor din programul Medicare pentru persoanele în vârstă, 292 de miliarde de dolari din tăierea finanțărilor pentru anumite programe cum ar fi timbrele alimentare și 70 de miliarde de dolari din reanalizarea regulilor de eligibilitate pentru veniturile federale încasate de persoanele cu dizabilități.

Guvernul federal a înregistrat în 2019 cel mai mare deficit al ultimilor șapte ani, câștigurile din mai buna colectare a impozitelor fiind contrabalansate de cheltuieli mai mari.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: