joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2019

Președintele american Donald Trump nu este de acord cu reducerea tarifelor asupra bunurilor din China, transmite presa internațională.

”Nu am fost de acord cu nimic”, a comentat Trump, stârnind noi îndoieli cu privire la încheierea războiului comercial dintre cele mai mari economii ale lumii.

”China ar dori să obțină un rollback, nu un rollback complet pentru că știu că nu voi face așa ceva. Nu am fost de acord cu nimic”, a adăugat președintele american.


El a precizat că partea chineză este mai dornică de a ajunge la un consens, adăugând că tarifele au generat miliarde pentru economia americană. ”Suntem foarte fericit acum. Încasăm miliarde de dolari”, a comentat Trump.

Joi, ministerul chinez al comerțului a anunțat că SUA și China ar fi ajuns la un acord de eliminare treptată a tarifelor comerciale impuse, fără a anunța și un calendar.

Un acord comercial preliminar ar urma să includă angajamentul SUA de a renunța la supratarifele pe importurile din China, programate pentru 15 decembrie, în valoare de 156 de miliarde de dolari, care includeau telefoanele celulare, laptopurile și jucăriile.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: