sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 septembrie, 2019

Președintele Donald Trump, a anunțat pe Twitter, că l-a demis pe consilierul său pe securitate națională John Bolton (foto), cu care a avut dezacorduri în privința mai multor subiecte, de la Iran până la Coreea de Nord, relatează Reuters.

”L-am informat pe John Bolton noaptea trecută că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost în dezacord puternic cu multe din sugestiile sale, așa cum au fost mulți alții din Administrație”, a scris Trump pe Twitter. Acesta a dăugat că va numi un nou consilier săptămâna viitoare.

Anunțul lui Trump a fost făcut la numai o oră după ce executivul a anunțat o conferință de presă la care trebuia să participe Bolton alături de secretarul de stat Mike Pompeo.


Într-un mesaj laconic și enigmatic pe Twitter, Bolton indicase că a propus să își dea demisia luni seară și că președintele i-a răspuns ”Hai să vorbim mâine”.

Această concediere spectaculoasă vine într-un climat tensionat între Statele Unite și Iran, un dosar asupra căruia Donald Trump a trimis semnale contradictorii în ultimele săptămâni, între fermitate extremă și disponibilitatea de a negocia.

Joun Bolton a fost cel de-al treilea consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, după Michael Flynn și HR McMaster.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: