marți

20 februarie, 2024

10 noiembrie, 2020

Donald Trump l-a concediat pe secretarul Apărării Mark Esper. Preşedintele şi Mark Esper şi-au exprimat public dezacordul cu privire la redenumirea bazelor militare cu numele unor generali sudişti, potrivit The Guardian.

Christopher Miller, care în prezent este director al Centrului Naţional de National Counterterrorism Center, îl va înlocui pe Esper.

Donald Trump a scris pe Twitter: „Chris va face o treabă bună! Mark Esper a fost demis. Îi mulţumesc pentru serviciile sale”.


Concedierea lui Esper pare să fie un joc de imagine al lui Donald Trump prin care să arate că deţine puterea, în contextul în care Joe Biden, noul preşedinte ales, şi-a lansat programul.

În timp ce Esper şi-a exprimat opoziţia faţă de ideea redenumirii bazelor militare, Trump a insistat în repetate rânduri ca acestea să fie schimbate.

NBC News a anunţat săptămâna trecută că Esper lucrează cu membri ai Congresului la o legislaţie privind redenumirea bazelor.

Cu câteva zile înainte de alegeri, surse anunţau că Trump se gândeşte să concedieze oficiali care l-au criticat anterior. Şi directorul FBI Christipher Wray este în această situaţie.


Este important de amintit că secretarul Apărării Mark Esper ar fi părăsit funcţia odată ce Joe Biden este învestit.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: