luni

22 aprilie, 2024

8 iulie, 2021

trump și avocatul John Coale
Avocatul John Coale este convins că va câștiga bătălia cu giganții social-media

Fostul președinte american Donald Trump a anunţat că a intentat proces giganţilor Facebook, Twitter, Google, pe care îi acuză de „cenzură ilegală, neconstituţională”. Fostul președinte, anunță DPA, cere deblocarea imediată a conturilor sale social media.

Procesul a fost intentat în Florida, iar în proces sunt acuzați și șefii companiilor, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey și Sundar Pichai, de ”încălcarea dreptului constituțional la liberă exprimare”.

Facebook i-a suspendat în iunie, pentru doi ani, accesul lui Donald Trump la platformă, după ce, într-o decizie fără precedent, îl exclusese temporar pe 7 ianuarie. La acea dată, Donald Trump era încă preşedinte al SUA, dar folosise Facebook pentru a-și încuraja susţinătorii în asaltul asupra Capitoliului.


Şi reţeaua Twitter i-a impus o interdicţie lui Donald Trump tot după asaltul dat asupra Capitoliului în timpul ceremoniei de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Înainte de interdicţii, Donald Trump avea aproape 89 milioane de urmăritori pe Twitter, 35 milioane pe Facebook şi 24 milioane pe Instagram.

Anunţul referitor la deschiderea procesului a fost făcut de Trump la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey.

”Cerem tribunalului să dispună încetarea imediată a cenzurii ilegale şi ruşinoase din partea grupurilor de reţele sociale care îi vizează pe americani. Cerem (…) încetarea tăcerii forţate. Nu există dovadă mai bună că Big Tech sunt scăpate de sub control decât faptul că l-au interzis pe preşedintele în funcţie al Statelor Unite. Dacă îmi pot face acest lucru mie, îl pot face oricui. Şi, de altfel, este exact ceea ce fac. Ne-am angajat într-o luptă pe care o vom câştiga”, a declarat Donald Trump.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: