luni

26 februarie, 2024

17 august, 2016

steag turciaDoi români, cadre universitare la Universitatea din Karabuk, au fost reţinuţi pe 13 august, în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitură de stat, scrie Mediafax. Ei au fost eliberați marți, 16 august, fără a fi puşi sub acuzare.

Augustin şi Cristina Chifane locuiesc în Turcia și sunt angajaţi ca lector şi respectiv asistent la Universitatea din Karabuk.

Împotriva celor doi nu au fost formulate acuzaţii, dar le-au fost reţinute telefoanele mobile şi laptop-urile.


Cazul celor doi a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe, care le-a pus la dispoziție un avocat şi un traducător.

„Ambasada României la Ankara are în atenţie cazul celor doi cetăţeni români, încă din data de 13 august 2016, dată la care aceştia au contactat misiunea diplomatică solicitând asistenţă consulară.

La data de 16 august 2016, ca urmare a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică pe lângă Poliţia din Karabuk, autorităţile turce au comunicat faptul că cei doi cetăţeni români au fost eliberaţi, fără a fi acuzaţi de comiterea vreunei infracţiuni.

Misiunea diplomatică s-a asigurat că cetăţenii români au beneficiat de serviciile unui avocat din oficiu şi de cele ale unui traducător autorizat.


Totodată, li s-a recomandat cetăţenilor români să coopereze cu autorităţile poliţieneşti în procedurile de verificare derulate de acestea.

Ambasada României la Ankara monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile turce şi cu cetăţenii români”, se arată într-un răspuns oferit de MAE agenției Mediafax.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: