luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2013

Persoanele condamnate pentru infracțiuni grave sau corupție la licitațiile pentru contractele de achiziții publice nu vor putea candida pentru o funcție la nivel european pentru o perioadă de cel puțin cinci ani, arată un raport aprobat marți de Comisia privind Crimă Organizată, Corupție și Spălare de bani a Parlamentului European.

Raportul europarlamentarului italian Salvatore Icolino menționează că persoanele care au fost condamnate definitiv pentru participarea la crimă organizată, spălare de bani, corupție nu pot deveni membri ai Parlamentului European. Documentul solicită, de asemenea, ca același principiu să fie prevăzut pentru parlamentele naționale și alte funcții elective.

În același timp, raportul recomandă ca ineligibilitatea să fie introdusă pentru persoanele condamnate pentru corupție, iar sancțiunea să se aplice pentru cel puțin cinci ani, acoperind toate tipurile de alegeri, inclusiv naționale și locale. Documentul recomandă, totodată, ca sancțiuni similare să fie aplicate la toate funcțiile guvernamentale la fiecare nivel.


Raportul mai recomandă ca persoanelor condamnate pentru infracțiuni de corupție să le fie retrase funcțiile politice, guvernamentale sau similare, sau de gestionare și administrative.

(Descărcați AICI Raportul Comisiei din Parlamentul European)


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: