luni

23 mai, 2022

Document / Parlamentul European pregătește scoaterea condamnaților pentru corupție de pe listele electorale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2013

Persoanele condamnate pentru infracțiuni grave sau corupție la licitațiile pentru contractele de achiziții publice nu vor putea candida pentru o funcție la nivel european pentru o perioadă de cel puțin cinci ani, arată un raport aprobat marți de Comisia privind Crimă Organizată, Corupție și Spălare de bani a Parlamentului European.

Raportul europarlamentarului italian Salvatore Icolino menționează că persoanele care au fost condamnate definitiv pentru participarea la crimă organizată, spălare de bani, corupție nu pot deveni membri ai Parlamentului European. Documentul solicită, de asemenea, ca același principiu să fie prevăzut pentru parlamentele naționale și alte funcții elective.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În același timp, raportul recomandă ca ineligibilitatea să fie introdusă pentru persoanele condamnate pentru corupție, iar sancțiunea să se aplice pentru cel puțin cinci ani, acoperind toate tipurile de alegeri, inclusiv naționale și locale. Documentul recomandă, totodată, ca sancțiuni similare să fie aplicate la toate funcțiile guvernamentale la fiecare nivel.


Raportul mai recomandă ca persoanelor condamnate pentru infracțiuni de corupție să le fie retrase funcțiile politice, guvernamentale sau similare, sau de gestionare și administrative.

(Descărcați AICI Raportul Comisiei din Parlamentul European)


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: