miercuri

17 aprilie, 2024

1 iunie, 2022

Între 2 iunie și 27 / 28 iunie 2022, românii vor putea cumpăra titluri de stat din seria Tezaur, cu valoare nominală de 1 leu / titlu, scadențe de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale record de 7,2% şi 7,8%, potrivit unui anunț emis de Ministerul Finanţelor, miercuri.

Deși sunt abia la jumătatea ratei inflației, dobânzile promise pentru actuala emisiune sunt mult mai mari decât cele ale emisiunii de luna trecută, de 4,8% şi respectiv 5,8% pe an .

Titlurile Tezaur pot fi cumpărate numai în formă dematerializată și numai de persoanele fizice înregistrate în spațiul privat virtual SPV, la ANAF.


Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Titlurile Tezaur pot fi cumpărate între 2 – 28 iunie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 2 – 27 iunie 2022 în mediul urban şi 2 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Statul nu impozitează veniturile din investiție

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.


Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Mai multe detalii cu privire la subscrierile online pot fi găsite în Ghidul Tezaur online și Tezaur online

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: