joi

27 ianuarie, 2022

Și au decis pe miliarde de euro: Doar 5 din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia caselor județene de Asigurări de Sănătate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2021

Doar 5 dintre cei 33 de candidați care au participat la concursul organizat joi pentru ocuparea posturilor de conducere la casele de asigurări de sănătate din 35 de județe plus București au promovat concursul, potrivit rezultatelor afișate vineri seară pe site-ul CNAS.

Cei cinci candidaţi care au obţinut peste 7o de puncte din maximum 100 posibile vor ocupa şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

28 de candidați înscriși au fost respinși, cei care au concurat pentru Argeș, Ilfov și Dâmbovița obținând note sub 2o de puncte. De precizat: O parte dintre cei respinși la concurs sunt actuali directori interimari de case județene de asigurări de sănătate.


21 de candidați nu s-au prezentat la concurs.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris pe Facebook: „Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun”.

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, a anunţat că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi.

”Dintre aceştia, s-au prezentat 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment sunt 20 de Case de Asigurări de Sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două Case de Asigurări de Sănătate nu s-a scos postul la concurs, la alte trei nu s-a înscris niciun candidat, la o casă s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor, iar la 14 case s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă, însă nu s-au prezentat”, declara Adrian Gheorghe.


Au fost elaborate două varante de subiecte, iar unul dintre candidaţi, de faţă cu toată lumea, a extras una dintre cele două variante.

Adrian Gheorghe a explicat că titlurile din Bibliografia de concurs au fost trase la sorţi de către comisia de concurs şi apoi, pe baza acestor titluri, s-au elaborate subiectele, astfel încăt să nu existe suspiciuni.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”În cel mai scurt timp, vom publica şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”, anunţa Adrian Gheorghe.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti a avut loc, joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr