duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2016

Judecătoarea Camelia BogdanJudecătoarea Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut o plângere la DNA privind modul în care acţiunile offshore-ului Crescent au fost transferate după decizia de condamnare a lui Dan Voiculescu.

Judecătoarea, care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Voiculescu, a acuzat că sunt indicii de sustragere de sub sechestru şi favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare, citate de adevarul.ro.

La data pronunțării sentinței în dosarul privatizării ICA, în august 2008, în privința lui Dan Voiculescu s-a dispus pedepsa cu închisoarea și indisponibilizarea sechestrului asigurător în vederea confiscării speciale a echivalentului în lei a sumei de 3.515.756,4 USD plus TVA aferent, din contractul de închiriere asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societăţilor comerciale la care acesta figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în ţară sau în străinătate.


Potrivit sursei citate, una dintre firmele vizate direct a fost off-shore-ul cipriot Crescent Comercial & Maritime Cypru, care a fost reprezentat în România de Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan a depus un extras de pe site-ul Departamentului de Înregistrare a Companiilor din Cipru, de unde rezultă că, în data de 15 mai 2015, au avut loc schimbări în acţionariatul Crescent.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Încă o schimbare-cheie în societate, Mihai Lazăr, fost director general al firmei Grivco, a fost numit dircetor în offshore. Potrivit documentului depus la DNA, un alt transfer al acţiunilor Crescent ar fi avut loc pe data de 10 septembrie 2014, deci la o lună după condamnarea şi încarcerarea lui Dan Voiculescu.

Prima plângere a Cameliei Bogdan a fost în 2015, în care arăta că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu îşi fac treaba să pună în aplicare comisia rogatorie cu Cipru.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: