vineri

23 februarie, 2024

10 octombrie, 2011

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de judecătoarele de la Înalta Curte de Casație și Justiție Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu, pewrntru presupuse infracțiuni de corupție, a informat, luni, DNA.

Cele două au negat învinuririle care li se aduc.

În acest caz, mai sunt urmăriți penal avocata Claudia Gherbovan-Silinescu, din Baroul București, precum și clientul ei, omul de afaceri Gabriel Chiriac.


Procurorii DNA susțin că în perioada mai 2010 – mai 2011, judecătoarele Bîrsan şi Puşoiu au primit, în mod repetat, de la avocata Gherbovan – Silinescu şi de la omul de afaceri Chiriac bijuterii, ”contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris”. Conform rezoluției de începere a urmăririi penale, în schimbul acestor bunuri și servicii, cele două judecătoare de la Înalta Curte Foloasele le-ar fi facilitat avocatei și omului de afaceri soloționarea favorabilă a unor dosare aflate pe rolul ÎCCJ- Secţia de contencios administrativ şi fiscal.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: