duminică

16 iunie, 2024

22 aprilie, 2013

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) majorarea pedepsei pentru fostul senator Cătălin Voicu (foto), de la cinci ani de închisoare la nouă ani, cu executare, în dosarul în care acesta este judecat pentru trafic de influenţă.

Potrivit Agerpres, procurorul anticorupție care a propus această pedeapsă în instanță a cerut înăsprirea sancțiunii şi pentru fostul judecător Florin Costiniu, de la 3 ani, cât a primit la instanţa de fond, la 6 ani.

De asemenea, pentru pmul de afaceri Marius Locic, pedeapsa cerută de procurori a crescut de la patru la cinci ani, iar pengtru Costel Căşuneanu, acuzarea acerut patru ani de detenție cu executare.


„Cătălin Voicu este expresia corupţiei generalizate. El şi-a creat un sistem vast de relaţii: judecători, poliţişti, oameni de afaceri şi oameni care lucrează în serviciile de informaţii, pentru a obţine foloase materiale pentru sine”, a spus procurorul DNA, prezent la termenul de luni.

Majorarea pedepsei în cazul fostului judecător al Înaltei Curți Florin Costiniu a fost motivată de procurorul DNA prin faptul că o sancțiune mai mică „ar induce în opinia publică ideea că fapta unui judecător nu este pedepsită”.

Cătălin Voicu nu a fost prezent la proces, avocaţii lui afirmând că este internat în spital.

Pe 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, Costel Căşuneanu a primit patru ani de închisoare cu suspendare, fostul judecător al ÎCCJ Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu suspendare.


În acest dosar, Costiniu este acuzat că ar fi primit mită de la Costel Cășuneanu pentru a-i acorda o,mului de afaceri soluții favorabile pentru firmele lui în litigii cu statul.

la rândul său, Cătălin Voicu, în calitate de senator, ajutat de Costiniu, ar fi încercat să iontervină pe lângă o serie de magistrați pentru a-l favoriza pe omul de afaceri Marius Locic în anumite procese, susțin procurorii.

În schimbul favorurilor, Locic i-a oferit lui Voicu servicii de publicitate electorală în ziarul deținut de omul de afaceri, ”Interesul public”, potrivit acuzării.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: