marți

16 aprilie, 2024

30 aprilie, 2012

Procurorul DNA a cerut luni, la instanţa supremă, pedepse cu executare pentru omul de afaceri George Becali, generalul (r) Dumitru Cioflină, fosul ministru al Apărării Victor şi Babiuc, precum şi obligarea acestora la plată în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri dintre actualul europarlamentar şi Ministerul Apărării Naţionale.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunţat luni că s-a încheiat cercetarea judecătorească în acest dosar şi a dat cuvântul părţilor din proces, respectiv procurorului DNA şi avocaţilor inculpaţilor, pentru prezentarea pledoariilor finale, relatează Mediafax.

Procurorul DNA a reiterat acuzaţiile din rechizitoriu aduse fiecăruia dintre inculpaţi, arătând că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăţia acestora şi conturează acuzaţiile aduse de anchetatori.


În acest context, procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme aplicarea unor pedepse cu executare în cazul celor patru, fără a preciza însă la câţi ani de închisoare să fie condamnat fiecare.

Totodată, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, în solidar cu fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi cu generalul Cioflină, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezintă diferenţele de preţ între terenurile primite de finanţatorul Stelei şi cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Procurorul DNA a cerut şi confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentând contravaloarea unei suprafeţe de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb făcut cu această instituţie. În plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanţa urmează să dea, luni, un verdict în procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali şi MApN.


George Becali este judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, şi de Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu un schimb de terenuri între Becali şi MApN care a avut loc în urmă cu peste zece ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: