luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 ianuarie, 2016

gabriel oprea directieDNA investighează o eventuală deturnare unor bani din fondurile pe care UNPR i-a strâns în 2010 pentru defavorizați, existând bănuiala că parte din suma totală ar fi fost folosită în alte scopuri decât cel declarat.

Potrivit Mediafax, procurorii anticorupție au început deja urmărirea penală in rem (pe infracțiuni, nu sunt încă nominalizate persoanele ce ar putea fi acuzate).

Primele percheziții la sediul UNPR ar fi fost făcute, conform unor surse Mediafax, pe 11 decembrie.


Vineri, procurorii anticorupție au mai ridicat câteva documente necesare investigațiilor, dar deputatul Eugen Nicolicea a explicat pentru cursdeguvernare.ro că nici acum, nici în decembrie, nu au fost percheziții, deoarece partidul le-a înmânat anchetatorilor toate documentele cerute.

Deputatul neagă posibilitatea deturnării banii din contul Solidaritatea deschis de UNPR, întrucât toate actele arată că întreaga sumă care a intrat în acel cont, aproximativ 620.000 lei, a fost virată Ministerului Finanțelor.

Procesul – verbal arată clar acest lucru, insistă Eugen Nicolicea, care însă nu spune dacă au existat și bani colectați cash sau dacă există tabele cu donațiile făcute de fiecare membru de partid, în afara intrărilor în cont.

Contul respectiv a fost deschis în luna mai, pentru defavorizați, la modul general, și a fost folosit pentru sinistrații inundațiilor ce au urmat în vara aceea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“În această perioadă de criză financiară este necesar să fim solidari, să fim români pentru români. Invităm politicienii, parlamentarii, agenţii economici şi pe toţi cei care doresc să contribuie, să facă donaţii”, anunța la vremea respectivă UNPR.

Contul a fost deschis pe 10 mai 2010 chiar de președintele UNPR, Gabriel Oprea, care a donat 8.000 de lei, și suma de 620.000 de lei a fost virată Ministerul Finanțelor în octombrie același an.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: