sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2014

Distrugătorul american USS Truxtun va ajunge pe 8 martie în portul Constanța, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București.

Nava de luptă va staționa în portul Constanța în perioada 8-11 martie, timp în care echipajul va face schimb de informații și exerciții cu omologi români. Ulterior nava va participa la exerciții de luptă în Marea Neagră împreună cu nave militare române și bulgare.

Ambasada SUA la București precizează că vizita navei americane este una de rutină.


Totuși vizita distrugătorului în Marea Neagră va fi monitorizată cu mare atenție de marina Federației Ruse care a ocupat poziții de forță în largul peninsulei Crimea.

Federația Rusă are cea mai mare bază din Marea Neagră la Sevastopol, în peninsula Crimea. Săptămâna trecută, două distrugătoare din flota baltică a Rusiei au intrat în Marea Neagră prin strâmtoarea Bosfor și au ocupat poziții în largul peninsulei Crimea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparţinând forţelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugătorul este o navă militară rapidă armată cu artilerie, rachete Tomahawk și SM2 şi 2 tuburi pentru lansarea de torpile, destinată lovirii torpiloarelor şi submarinelor inamice, precum şi escortării navelor proprii care nu se pot apăra. La bordul navei sunt și 2 elicoptere de luptă See Hawk.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: