Distrugătorul american Truxtun se îndreaptă spre Constanța, unde va face exerciții de luptă împreună cu nave din România și Bulgaria - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Distrugătorul american Truxtun se îndreaptă spre Constanța, unde va face exerciții de luptă împreună cu nave din România și Bulgaria

6 martie, 2014

Distrugătorul american USS Truxtun va ajunge pe 8 martie în portul Constanța, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București.

Nava de luptă va staționa în portul Constanța în perioada 8-11 martie, timp în care echipajul va face schimb de informații și exerciții cu omologi români. Ulterior nava va participa la exerciții de luptă în Marea Neagră împreună cu nave militare române și bulgare.

Ambasada SUA la București precizează că vizita navei americane este una de rutină.


Totuși vizita distrugătorului în Marea Neagră va fi monitorizată cu mare atenție de marina Federației Ruse care a ocupat poziții de forță în largul peninsulei Crimea.

Federația Rusă are cea mai mare bază din Marea Neagră la Sevastopol, în peninsula Crimea. Săptămâna trecută, două distrugătoare din flota baltică a Rusiei au intrat în Marea Neagră prin strâmtoarea Bosfor și au ocupat poziții în largul peninsulei Crimea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparţinând forţelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugătorul este o navă militară rapidă armată cu artilerie, rachete Tomahawk și SM2 şi 2 tuburi pentru lansarea de torpile, destinată lovirii torpiloarelor şi submarinelor inamice, precum şi escortării navelor proprii care nu se pot apăra. La bordul navei sunt și 2 elicoptere de luptă See Hawk.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr