vineri

21 iunie, 2024

27 mai, 2024

A apărut nr. 78 (al 23-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub un titlu terifiant: Disolutia Democratiei.

Din cele 192 de pagini ale acestui număr, 26 sunt alocate unei serii de 7 analize (așa numita secțiune de cover – dă titlul copertei) care focalizează pe marea problemă a momentului:

Toate sondajele, fie pe plan mondial – de la Bertelsmann, la Economist Intelligence Unit (EIU) – fie cele ale institutelor de cercetare românești, trag un semnal de alarmă asupra degradării democrației liberale – atât în statele emergente cât și în consolidatele societăți occidentale:
Din SUA până în estul Europei, democrația se află sub asaltul ideologiilor ”progresiste”-woke  și al contrareacției populismului de dreapta. Instituțiile preiau controlul asupra clasei politice,
China și Rusia jubilează.

Citiți mai jos 3 informații privind temele acestui număr:

Din sumarul CRONICILOR nr. 78 – câteva titluri, câțiva autori:


-, Etatismul – o falsă soluție la o problemă reală – Radu Crăciun

-, Era post-eroică și conservarea bunăstării

-, O problemă, trei soluții naturale și abordările: economice și morale – Valentin Lazea

-, Coaliția antioccidentală strânge rândurile


-, ”Ideile care amenință democrația liberală au ajuns instituționalizate în cele mai înalte eșaloane ale societății” – interviu cu Yascha Mounk, politolog, universitar, editor la The Atlantic

 -, Upgradarea NATO – mizele globale ale summitului de la Washington

-, Impact în economie al impozitului pe cifra de afaceri – Gabriel Biriș

-, Pentru a concura cu SUA și China, Europa are nevoie de companii de talie mare – interviu cu Jeromin Zettelmeyer, directorul institutului Bruegel

 -, Confesiunile unui Nobel ”înselat de realitate”

-, Miza valorii adăugate în ecuația economiei – Adrian Codîrlașu

-, Big Oil se reîntoarce la oil

-, Reconfigurarea copilăriei și criza de sănătate mintală

-, Criza democrației liberale și viitorul său – Alexandru Lăzescu

-, Riscul tehnologiei – post-adevărul și subminarea democrației – Daniel David

-, Democrația iliberală: antiliberalism sau tiranie? – Cristian Pîrvulescu

-, Cum au ajuns serviciile secrete la putere. Mai pot fi date jos? – Sabina Fati

-, Torpilele anului 2024 în esența democrației liberale românești

-, Greaua și costisitoarea povară a unei oportunintăți: stocarea de CO2

-, Ceasul al 12-lea pentru frontul din Ucraina

-, Fenomenul Swift. Taylor Swift

-, Franța aruncă ancora în Marea Neagră. De ce?

-, România-Moldova, ora astrală. O perspectivă aplicată – Radu Magdin

-, Premieră în capitalismul liberal: banii se înmulțesc, progresul social scade

-, România în 2027: cel mai mare producător de gaze din UE și costurile premiului – interviu cu Răzvab Popescu – CEO al Romgaz

-, Bolile autoimune care macină economia UE – suprareglementarea și birocrația

-, După 9 ani de Green Deal, UE își face și studii de impact

-, Schengen extremă urgență – o taxă vamală de facto – Vlad Boeriu

-, Alarma pe competitivitatea UE și riscul irelevaței

-, Establishment – Cristian Grosu

Și multe alte titluri, multe altele…

CRONICILE Curs de Guvernare: Un ghid de navigare prin istoria vremii tale

FFW despre CRONICI:

 • Numărul actual – Nº 78 poate fi deja studiat și cumpărat online de – AICI-LINK
 • De sâmbătă, 01 iunie, Revista poate fi cumpărată și din chioșcurile Inmedio, Tabac Xpress – în supermarketuri și mall-uri și din Librăriile Cărturești

 • Și colecția. Nu uitați Colecția: cine va avea colecția tuturor celor 100 de numere va avea istoria celor 25 de ani la capătul cărora, ridicând ochii din CRONICI, ar trebui să vedem în jur o țara pentru care, sub o formă sau alta, luptăm și lucrăm – AICI-LINK

***

Video / 7 lucruri despre CRONICI spuse de 7 cititori de top în 3 minute

(Citiți și: ””#populism” – Au apărut CRONICILE NR. 79. Sumarul, titlurile, autorii, coperta”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

4 răspunsuri

 1. Principii cu scop comun dar cu metode diferite ale celor două regimuri: COMUNISM ȘI N.O.M.

  Mai are sens să ne reamintim prorocirea lui Marx? “Comunismul va apărea în cel mai dezvoltat stat din lume, acolo unde se adună cele mai mari capitaluri.”
  Globalismul, de fapt comunismul în travesti, va apărea și va pleca programat din SUA, acolo unde sunt înregistrate cele mai mari corporații din lume.
  După atâtea asemenări, între Marx și apostolul său Klaus Swab, există o singură diferență: progresul industrial se făcea la Marx în numele celor exploatați, în minunata lume nouă globalistă, în numele ecologismului. Și o singură familie finanțatoare: Rotschild.
  Dacă în lucrările lui Marx religia era opiul popoarelor, în doctrina Marii resetări, ecologismul e credința și întreaga luptă se va da pentru apărarea naturii. Și fiți antene! Omul nu va mai avea mari nevoi. Lui i se va da un salariu minim, atât cât să supraviețuiască. Roboții îi vor lua locul. Lupta pentru drepturile naturii – în lucrarea șmecherului de la Davos – va lua locul luptei de clasă, tot în numele fericirii omului .
  “S-a obiectat că prin desfiinţarea proprietăţii private va înceta orice activitate şi că o lene generală va cuprinde lumea. Dacă ar fi aşa, societatea burgheză ar fi trebuit demult să piară din cauza trândăviei, căci în această societate cei care lucrează nu agonisesc, iar cei care agonisesc nu lucrează”, zicea Marx în urmă cu 180 de ani.
  Schwab continuă azi ideile: “Umanitatea se va despovăra de „poverile cotidiene,” precum sentimentele, cugetarea liberă, proprietățile, apartenența identitară.” (Nu stăpânești nimic. Și vei fi fericit pentru asta. n.a.).
  Agenda Marii Resetări ar avea, la fel ca cea a marxismului dialectic, trei componente. Prima ar viza – în viziunea lui Schwab – o economie echitabilă “a părților interesate.”
  Marx milita pentru egalitate, dar nu la fel distribuită. A doua idee din această agendă ar fi construirea infrastructurilor verzi, iar industriile specifice să primească stimulente de la stat. Noua direcție ecologică a dezvoltării este similară revoluției permenante, gândită de Karl Marx.
  În ambele doctrine statul este “forța motrice,” vorba activiștilor cu limbă de lemn.
  A treia se referă la a patra industrializare a planetei și la nevoia omului de a fi asistat de o putere supra statală. Și Marx avea o curriculă asemenătoare, progresul mijloacelor de producție.
  Comunismul a acționat pentru un genocid parțial; eliminarea clasei explotatoare cu propaganda luptei de clasă.
  Globalismul acționează pentru un genocid planetar; eliminarea celor care nu produc dar sunt consumatori (pensionarii, asistații sociali,) Se realizează cu propaganda Pandemiei și sistemul sanitar, cu sistemul alimentaris, arme cu energie electromagnetică și cu ultrasunete.
  Comunismul a acționat pentru o singură clasă socială, clasa muncitoare.
  Globalismul acționează pentru două clase sociale. Clasa de muncitori (sclavi) și Clasa marilor companii care asigură bunurile sociale.
  Comunismul a militat pentru o cultură a proletariatului (prolecultismul).
  Globalismul militează pentru multiculturalism.
  Comunismul a reușit să înlocuiască creștinismul cu ateismul.
  Globalismul desfințează religiile planetare și introduce o singură religie New religie.
  Comunismul a instaurat proprietatea socialistă a mijlocelor de producție:Terenuri agricole,împădurite,fabrici,uzine bănci.
  Globalismul promovează la fel ca în comunism,cu excepția că propretatea va fi dată companiilor și nici locuințele nu vor mai fi ale oamenilor. Va fi așa cum a declarat Klaus Swab: “Nu veți mai avea nimic și veți trăi fericiți”
  Comunismul înă din timpul revoluției bolșevice din lipsă de spațiu suficient locuibil, obliga ca bărbații și femeile să locuiască în comun, cu bucătării comune, ceace a avut consecințe dramatice:copii nou născuți aruncați pe străzi.
  Globalizmul introduce controlul demografic prin desfințarea familiilor bărbat – femeie, înlociute cu cele LGB.
  Comunismul controla starea de spirit a populației cu securitate și a colaboratorilor săi informatori.
  Globalismul va introduce cipuri.
  În concluzie N.O.M are ca experință COMUNISMUL și este extins la o scară mondială. Principile comuniste au același scop și în N.O.M, dor modalităție de extincție la scară mondială sunt diferite.
  Generațiile care au trecut prin regimul comunist, a trăit o viață plină de riscuri, sărăcie, frica de arestări sau datu afară din serviciu.
  La scară mondială comunismul va fi și inechitabil, controlul demografic,controlu digital pînă la cele mai intime fapte sociale. David Iake pe demonii descriși în Biblie, îi denumește REPILIENI, care sunt printre noi se infiltrează în cele mai înalte funcții de conducere și care practică cultul SATANIC. Cei dela Dawos sunt demoni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

4 răspunsuri

 1. Principii cu scop comun dar cu metode diferite ale celor două regimuri: COMUNISM ȘI N.O.M.

  Mai are sens să ne reamintim prorocirea lui Marx? “Comunismul va apărea în cel mai dezvoltat stat din lume, acolo unde se adună cele mai mari capitaluri.”
  Globalismul, de fapt comunismul în travesti, va apărea și va pleca programat din SUA, acolo unde sunt înregistrate cele mai mari corporații din lume.
  După atâtea asemenări, între Marx și apostolul său Klaus Swab, există o singură diferență: progresul industrial se făcea la Marx în numele celor exploatați, în minunata lume nouă globalistă, în numele ecologismului. Și o singură familie finanțatoare: Rotschild.
  Dacă în lucrările lui Marx religia era opiul popoarelor, în doctrina Marii resetări, ecologismul e credința și întreaga luptă se va da pentru apărarea naturii. Și fiți antene! Omul nu va mai avea mari nevoi. Lui i se va da un salariu minim, atât cât să supraviețuiască. Roboții îi vor lua locul. Lupta pentru drepturile naturii – în lucrarea șmecherului de la Davos – va lua locul luptei de clasă, tot în numele fericirii omului .
  “S-a obiectat că prin desfiinţarea proprietăţii private va înceta orice activitate şi că o lene generală va cuprinde lumea. Dacă ar fi aşa, societatea burgheză ar fi trebuit demult să piară din cauza trândăviei, căci în această societate cei care lucrează nu agonisesc, iar cei care agonisesc nu lucrează”, zicea Marx în urmă cu 180 de ani.
  Schwab continuă azi ideile: “Umanitatea se va despovăra de „poverile cotidiene,” precum sentimentele, cugetarea liberă, proprietățile, apartenența identitară.” (Nu stăpânești nimic. Și vei fi fericit pentru asta. n.a.).
  Agenda Marii Resetări ar avea, la fel ca cea a marxismului dialectic, trei componente. Prima ar viza – în viziunea lui Schwab – o economie echitabilă “a părților interesate.”
  Marx milita pentru egalitate, dar nu la fel distribuită. A doua idee din această agendă ar fi construirea infrastructurilor verzi, iar industriile specifice să primească stimulente de la stat. Noua direcție ecologică a dezvoltării este similară revoluției permenante, gândită de Karl Marx.
  În ambele doctrine statul este “forța motrice,” vorba activiștilor cu limbă de lemn.
  A treia se referă la a patra industrializare a planetei și la nevoia omului de a fi asistat de o putere supra statală. Și Marx avea o curriculă asemenătoare, progresul mijloacelor de producție.
  Comunismul a acționat pentru un genocid parțial; eliminarea clasei explotatoare cu propaganda luptei de clasă.
  Globalismul acționează pentru un genocid planetar; eliminarea celor care nu produc dar sunt consumatori (pensionarii, asistații sociali,) Se realizează cu propaganda Pandemiei și sistemul sanitar, cu sistemul alimentaris, arme cu energie electromagnetică și cu ultrasunete.
  Comunismul a acționat pentru o singură clasă socială, clasa muncitoare.
  Globalismul acționează pentru două clase sociale. Clasa de muncitori (sclavi) și Clasa marilor companii care asigură bunurile sociale.
  Comunismul a militat pentru o cultură a proletariatului (prolecultismul).
  Globalismul militează pentru multiculturalism.
  Comunismul a reușit să înlocuiască creștinismul cu ateismul.
  Globalismul desfințează religiile planetare și introduce o singură religie New religie.
  Comunismul a instaurat proprietatea socialistă a mijlocelor de producție:Terenuri agricole,împădurite,fabrici,uzine bănci.
  Globalismul promovează la fel ca în comunism,cu excepția că propretatea va fi dată companiilor și nici locuințele nu vor mai fi ale oamenilor. Va fi așa cum a declarat Klaus Swab: “Nu veți mai avea nimic și veți trăi fericiți”
  Comunismul înă din timpul revoluției bolșevice din lipsă de spațiu suficient locuibil, obliga ca bărbații și femeile să locuiască în comun, cu bucătării comune, ceace a avut consecințe dramatice:copii nou născuți aruncați pe străzi.
  Globalizmul introduce controlul demografic prin desfințarea familiilor bărbat – femeie, înlociute cu cele LGB.
  Comunismul controla starea de spirit a populației cu securitate și a colaboratorilor săi informatori.
  Globalismul va introduce cipuri.
  În concluzie N.O.M are ca experință COMUNISMUL și este extins la o scară mondială. Principile comuniste au același scop și în N.O.M, dor modalităție de extincție la scară mondială sunt diferite.
  Generațiile care au trecut prin regimul comunist, a trăit o viață plină de riscuri, sărăcie, frica de arestări sau datu afară din serviciu.
  La scară mondială comunismul va fi și inechitabil, controlul demografic,controlu digital pînă la cele mai intime fapte sociale. David Iake pe demonii descriși în Biblie, îi denumește REPILIENI, care sunt printre noi se infiltrează în cele mai înalte funcții de conducere și care practică cultul SATANIC. Cei dela Dawos sunt demoni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: