miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2013

Disensiunile dintre PNL și PC se amplifică, liderul liberal, Crin Antonescu, afirmând joi că proiectul Uniunii Social Liberale nu depinde de Partidul Conservator.

Joi, după ședința conducerii PNL, Antonescu a fost chestionat în legătură cu faptul că PC a decis să se manifeste ca partid de sine stătător în cadrul USL, conservatorii reclamând că Alianța de Centru Dreapta (ACD), încheiată cu liberalii, nu funcționează.

”Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic”, a avertizat liderul PNL, după şedinţa Biroul Permanent Naţional al PNL. Noi am construit USL nu ca să ne jucăm de-a mofturile cu conservatorii sau cu oricine altcineva”, a declarat Antonescu.


El a susținut că în cadrul USL conservatorii au câștigat cel mai mult, în timp ce principalele partide – PNL și PSD – au negociat în permanență și și-au făcut anumite concesii unul celuilalt.

”USL este o construcţie foarte serioasă în care două partide mari – PSD, PNL – negociază, se întorc, îşi fac concesii unul altuia. Nimeni nu a câştigat decât PC şi nimeni nu e mai puţin îndreptăţit decât PC să transmită un soi de ameninţări pe care nu le ia nimeni în serios”, a completat liderul PNL.

În schimb, președintele PC, Daniel Constantin, a dat asigurări că partidul său nu va pune în pericol Uniunea Social Liberală.

„Constat cu regret că ACD-ul, şi nu USL-ul, nu funcţionează şi am văzut că domnul Crin Antonescu este de acord cu acest lucru. Mai mult, am spus că nu avem aşteptări ulterioare. Îmi pare rău că nu funcţionează un proiect politic pe care îl consideram extrem de important”, a spus Constantin.


”ACD de facto nu există, doar juridic există. E ca într-o căsnicie – soțul dă vina pe soție, soția pe soț, căsnicia s-a destrămat”, a mai spus liderul PC.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: