marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2011

Directorul general al Hidroelectrica, Constantin Trihenea, a demisionat din funcţie, invocând motive personale, relatează Mediafax, citată de zf.ro.

Directorul general adjunct al companiei energetice de stat, Dragoş Zahia, va fi numit director interimar al producătorului de energie, a precizat ministrul Economiei, Ion Ariton.

Anterior, Hidroelectrica a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie majorarea cu 50% a preţului curentului în contractele reglementate pentru furnizarea energiei electrice către populaţie, începând cu 1 ianuarie 2012.


Hidroelectrica este cel mai important producător de energie din România, alături de Nuclearelectrica, companie al cărei director general, Pompiliu Budulan, a demisionat, de asemenea, săptămâna trecută.

Ambele companii ar putea avea, din 2012, manageri recrutaţi din sectorul privat.

Demisia lui Trihenea vine pe fondul scandalului „băieţilor deştepţi din sectorul energetic”, dar şi al sumei alocate de stat pentru găsirea unui CEO privat pentru Hidroelectrica.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România a cărui activitate a fost grav afectată de secetă anul acesta, se pregăteşte de negocieri în vederea creşterii preţurilor pe contractele directe de vânzare a energiei, compania fiind de altfel angrenată şi în discuţii cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru scumpiri la electricitatea livrată populaţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: