joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2012

Directorul general al Erste Group Bank, prezentă în România prin BCR, a declarat că Europa de Est a trecut peste cele mai dure efcte ale crizei datoriilor de stat din zona euro, transmite Bloomberg citat de MEDIAFAX.

„Nu mă aştept să se înrăutăţească situaţia, însă este destul de rău în acest moment. În principal deoarece creşterea creditului este relativ slabă pentru moment, lucru de înţeles în sensul că sentimentul general care a afectat Europa a afectat şi Europa Centrală şi de Est„, a afirmat Andreas Treichl într-un interviu acordat Bloomberg la Alpbach, în Austria.

El a adăugat că marjele şi randamentele care pot fi obţinute în Europa Centrală şi de Est sunt semnificativ mai bune decât în Europa de Vest.


„Randamentul total al băncilor de pe acele pieţe este mult mai bun decât acasă”, a continuat şeful Erste.

Europa de Est poate „spera la creştere”, a adăugat el.

„Avem o situaţie fantastică – pieţe bancare subpenetrate, persoane cu venituri semnificativ mai mici decât în Europa de Est, însă cu mult mai productivi”, a mai arătat Treichl, referindu-se la Europa de Est.

El a descris intrarea grupului rus Sberbank în regiune drept „un semn bun”, deoarece arată că ruşii „cred în viitorul regiunii”. Sberbank a preluat operaţiunile internaţionale ale Volksbank, cu excepţia celor din România, care au rămas în portofoliul grupului austriac.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: