marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2019

Premierul Ludovic Orban continuă înlocuirea conducerilor numite politic în instituțiile statului. La Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în locul Danielei Barbu a fost numit miercuri Marcel-Dumitru Miclău (foto), secretarul general al agenției.

Daniela Barbu a fost instalată în funcție de Viorica Dăncilă, în iulie 2018. A fost secretar în Ministerul Muncii, poziție în care a fost adusă de fostul ministru Lia Olguța Vasilescu, după ce Barbu a condus cinci ani Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj (2012-2017).


Marcel-Dumitru Miclău a ocupat mai multe funcții publice, în aproape toate guvernele, începând cu 1990, toate fiind numiri politice. A trecut și pe la Ministerul Educației (deși nu avea studii superioare), a fost consilier la Ministerul Integrării Europene, a lucrat de mai multe ori în ANOFM, iar între 2002 și 2012 a făcut parte din Corpul de control al ministrului de Interne. A fost readus aici în 2013 de către fostul Ministru Gabriel Oprea.

În 2014 a fost numit director al AJOFM Timiș, de unde s-a întors la centru, la ANOFM, în 2016, în timpul Guvernului tehnocrat Dacian Cioloș și când era membru PSD.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Marcel-Dumitru Miclău a obținut licența în 2001, în “management economic, turistic și comercial”, la Universitatea Mihai Eminescu din Timișoara.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: