sâmbătă

25 mai, 2024

4 aprilie, 2013

Reducerea numărului de certificate verzi va fi aplicată doar în cazul producătorilor de energie regenerabilă care vor intra pe piaţă din 2014, iar suspendarea acordării unor certificate va fi operată numai în cazul companiilor care produc deja energie alternativă, spune un director din ANRE.

„Propunerea ANRE nu va afecta în niciun fel actualii producători. Proiectul de ordonanţă (elaborat de Ministerul Economiei – n.r.) se referă la situaţia actuală, părerea mea. La anul ANRE va promova hotărârea de guvern şi atunci se va preciza dacă este nevoie şi de rostogolirea certificatelor verzi”, a declarat joi într-o conferinţă de presă Marian Mânicuţă, director din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Mediafax.

Ministerul Economiei propune Guvernului, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă, să amâne, în perioada 1 iulie 2013 – 31 decembrie 2016, acordarea a câte unui certificat verde pe MWh pentru microhidrocentrale şi pentru centralele eoliene şi a două certificate pentru centralele fotovoltaice, pentru a sista „creşterea necontrolată” a preţului electricităţii.


Pe de altă parte, ANRE apreciază că numărul certificatelor verzi acordate producătorilor de energie din surse regenerabile ar trebui redus, în unele cazuri chiar şi la jumătate. Această concluzie a rezultat din analiza pieţei de energie regenerabilă din 2012, potrivit ANRE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: