miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că parlamentarii coaliţiei vor asigura cvorumului, dar nu vor participa la votul privind moţiunea de cenzură.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au ieşit împreună de la şedinţă pentru a infirma oficial informaţiile vehiculate că ar exista disensiuni în coaliţie. Călin Popescu Tăriceanu a spus că amândoi s-au adresat colegilor din coaliţie, Liviu Dragnea a precizat apoi că s-a discutat despre moţiune şi s-a şi votat procedura care va fi urmată miercuri.

”O să fim prezenţi cât este necesar ca să se asigura cvorumul, dar nu vom vota”, a anunţat liderul PSD.


Cei doi lideri ai coaliției se asigură în acest mod că parlamentarii coaliției de guvernare sunt scutiți de o eventuală ”greșeală” la vot.

Întrebat dacă îi este frică de trădare, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu e vorba de trădători. Până la urmă, a fost un vot, logica este alta: să-şi asigure numărul de voturi dacă tot au iniţiat moţiunea de cenzură. De ce trebuie să ne implicăm noi în acest demers al opoziţiei? Să aibă voturi”.

La moţiunea de cenzură, votul este secret exprimat prin bile.

Textul moțiunii de cenzură, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, este citit luni în plenul Parlamentului. Moțiunea intitulată ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!” a fost depusă la Parlament pe 20 iunie.


Pentru ca moţiunea să treacă și Guvernul să fie demis sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

UDMR a anunțat că va decide în ședința de marți cum va vota la moțiune. Parlamentarii care au aderat la partidul lui Victor Ponta spun că vor vota moțiunea cu o singură condiție: PNL să nu revendice formarea guvernului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: