joi

23 mai, 2024

12 august, 2019

Diplomații britanici vor începe în câteva zile să se retragă din structurile internaționale de putere ale UE de la Bruxelles, potrivit unui plan conceput în Downing Street, anunță The Guardian.

În încercarea de a consolida mesajul potrivit căruia Marea Britanie părăsește în orice condiții UE până la 31 octombrie, Marea Britanie va înceta în primă fază să participe la ședințele zilnice prin care sunt furnizate informații cu privire la procesul decizional al blocului european.

Întâlnirile grupurilor de lucru ale UE, la care diplomații britanici erau așteptați să își ocupe locurile ceș puțin până la 31 octombrie, tratează probleme legate de securitate, răspunsul pan-european la orice viitoare crize care implică civili, afaceri externe și protecția intereselor consumatorilor.


Nu este clar cât de departe va merge retragerea diplomaților britanici din structurile UE înainte de data-limită a Brexit și dacă miniștrii sau reprezentanții britanici în UE nu se vor prezenta la întâlnirile din septembrie și octombrie.

Secretarul de externe, Dominic Raab, a declarat că va participa la o reuniune cu omologii săi din UE la sfârșitul lunii august la Helsinki.

Europarlamentarul Luisa Porritt, liderul adjunct al democraților liberali din Parlamentul European, a declarat: „Boris Johnson sabotează inutil influența britanică în Europa”.

Există aproximativ 150 de diplomați în reprezentanța permanentă a Regatului Unit la Bruxelles care fac lobby pentru interesele britanice în timpul redactării pozițiilor și regulamentelor UE.


Diplomații europeni au spus că ar regrata orice decizie a guvernului britanic de a părăsi prematur instituțiile de la Bruxelles unde diplomații britanici și-au construit o puternică reputație.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: