luni

24 ianuarie, 2022

Discuție telefonică între Liviu Dragnea și Viktor Orban

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orbán, despre situația de la Liceul Catolic din Târgu Mureș și l-a asigurat pe acesta că problema apărută „va fi rezolvată”. În schimb, Ungaria va sprijini aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a anunțat Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Discuția ar fi avut lor sâmbătă.

„Am convenit două lucruri, noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș, iar Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Am explicat că situația de la Târgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție”, a scris Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că premierul Orban a apreciat disponibilitatea de dialog și „a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru OECD”.


Aderarea României la această organizație este un obiectiv „major” al politicii externe a Românei, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an, a completat Dragnea.

Ungaria a anunțat la începutul acestei luni că va bloca aderarea României la OECD, din cauza suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Decizia OECD în privința acceptării României urmează să fie luată anul acesta, după ani de zile în care Bucureștiul, după ce și-a depus candidatura, a făcut eforturi de a îndeplini condițiile.

Ungaria e membră din 1996, iar un veto al acesteia va bloca aderarea României – țară care se află pe lista scurtă de candidaturi, alături de Argentina, Peru și Croația.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr