Deutsche Bank nu a reușit să ajungă la un acord cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru închiderea investigației legate de tranzacțiile cu obligațiuni garantate prin ipoteci, derulate înainte de criza financiară din 2008, scrie Bloomberg, care citează Bild am Sonntag.
În procesul deschis în SUA, cea mai mare bancă din Germania riscă o amendă de până la 14 miliarde de dolari, iar negocierile între părți s-au purtat vineri, săptămâna trecută.
Atât purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank cât și oficiali ai Departamentului de Justiție american au refuzat să comenteze rezultatul discuțiilor de vineri.
Îngrijorările legate de capacitatea Deutsche Bank de a plăti o amendă de până la 14 miliarde de dolari Departamentului de Justiție au dus luna trecută la scăderea acțiunilor instituției financiare la un minim record.
Deutsche Bank, care a alocat provizioane de 5,5 miliarde de euro pentru litigii, la sfârșitul lunii iunie, ar putea suporta amenzi suplimentare, în urma altor investigații, inclusiv una referitoare la spălarea de bani prin operațiunile din Rusia.
Analiști ai băncii Barclays estimează că investigația referitoare la operațiunile din Rusia ar putea duce la plata unei amenzi de până la 2 miliarde de euro.
Banca discută neoficial cu firme de pe Wall Street despre opțiunile avute pentru suportatea costurilor legate de litigii, inclusiv o vânzare de acțiuni prin care ar putea atrage 5 miliarde de euro, au declarat săptămâna trecută persoane apropiate situației.
Familia regală din Qatar analizează majorarea participației la Deutsche Bank până la 25%, conform unor surse apropiate situației.
CEO Deutsche Bank a avertizat că banca ar putea să nu reușească să obțină profit în acest an, după ce în 2015 a înregistrat prima pierdere anuală din 2008. El a spus că 2016 este un an de vârf pentru restructurare, cu planuri de eliminare a mii de locuri de muncă și de renunțare la activele riscante.