marți

20 februarie, 2024

9 februarie, 2024

În timp ce Ticker Carlson îi ridica mingi la fileu lui Vladimir Putin, cancelarul german Olaf Scholz se afla la Washington, făcând tot posibilul să-i convingă pe parlamentarii americani că este în interesul lor să ajute Ucraina să se protejeze.

„Ceea ce este nevoie acum este să lucrăm împreună pentru a oferi Ucrainei oportunitatea de a se apăra și, în același timp, să transmitem un mesaj foarte clar președintelui rus”, a spus Olaf Scholz joi.

Sosit la Washington, cancelarul Scholz s-a întâlnit, scrie Politico, cu senatorii americani la cină. Olaf Scholz se întâlnește cu președintele Joe Biden, având Ucraina și criza din Orientul Mijlociu la loc de frunte pe ordinea de zi.


Totuși, vizita lui Olaf Scholz este puțin probabil să-i convingă pe republicanii din Congres să dea undă verde ajutorului pentru Ucraina. În aceste condiții, Europa și aliații G7 – Regatul Unit, Canada și Japonia – vor fi în curând singuri în finanțarea Kiev, care are nevoie de alte miliarde pentru a-și finanța bugetul și operațiunile de apărare din acest an.

Vizită de 2 zile la Washington a unor oficiali din 7 state europene

Mai mulți oficiali guvernamentali și parlamentari din statele nordice și baltice se aflau la Washingtonul joi, exprimând, scrie Euractiv, îngrijorare față de ceea ce au numit o lipsă de urgență și de strategie clară a SUA pentru a ajuta Ucraina să învingă invazia Moscovei.

E vorba de oficiali din Letonia, Estonia, Lituania, Suedia, Danemarca, Islanda și Norvegia, care au vorbit la sfârșitul unei vizite de două zile în care au făcut presiuni pentru un nou ajutor american, în timp ce Ucraina se luptă atât cu deficit de muniții, cât și cu atacurile rusești.

Președintele rus Vladimir Putin va lua măsuri pentru a ocupa mai mult teritoriu european dacă va câștiga în Ucraina, ridicând pericolul unui conflict cu alianța NATO condusă de SUA, care ar avea costuri umane și economice imense, au transmis oficialii europeni.


„Băieți, treziți-vă”, a spus Zygimantis Pavilionis, președintele Comisiei de afaceri externe a parlamentului lituanian, în comentarii adresate democraților și republicanilor. „Ești gata să învingi inamicul nr. 1, care se comportă azi cum s-a comportat Hitler în trecut?”

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: