luni

24 iunie, 2024

28 martie, 2012

PDL a trecut, marți, printr-o zi neagră, în care un primvicepreșdinte al conducerii centrale și un președinte de organizație județeană și-au anunțat demisiile din partid, nemulțumiți de politica de la centru.

Un conflict făcut public ”pe surse” a prefațat luni hemoragia care pare să fi început marți în PDL.

În ședința de luni a coaliției de guvernare, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a i-a acuzat pe liderii politici de presiuni pentru alocarea de bani către colegiile electorale dominate de partidele de la guvernare.


Potrivit unor surse politice, Ungureanu a părăsit reuniunea înainte de încheiere, trântind la plecare ușa în fața liderilor politici, printre care erau Emil Boc, Roberta Anastase, Elena Udrea, Ioan Oltean, Marko Bela, Gabriel Oprea.

“Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală şi miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Finanţelor, Bogdan Drăgoi, prezenţi şi ei la discuţii”, au relatat pentru MEDIAFAX surse politice.

PDL Buzău – 3 parlamentari. Cezar Preda: Primarii PDL sunt sufocați de datorii, iar Boc e vinovatul

Nemulțumirile din PDL au început să răbufnească luni seara, când șeful PDL Buzău, Cezar Preda a declarat presei că primarii democrat-liberali sunt sufocați de datorii, în lipsa alocărilor guvernamentale, iar pentru aceasta este vinovat președintele PDl, fostul premier Emil Boc.

„Primarii noştri, ai PDL, sunt sufocaţi de datorii şi trebuiau, conform tuturor angajamentelor de guvernare, aceste datorii pe care le au pe 577, pe cheltuielile de capital, să încerce să fie acoperite. Nu a făcut nimic. Sunt minţiţi şi primarii, suntem minţiţi şi noi parlamentarii şi nu văd care va fi rezultatul unei asemenea atitudini decât unul total defavorabil PDL”, a afirmat președintele PDL Buzău, pentru News In, citată de Realitatea.net.


„Premierul Ungureanu nu are nicio problemă cu PDL. Partidul are o problemă cu preşedintele Emil Boc şi cu cei care reprezintă partidul în coaliţia de guvernare, unde se întâlnesc şi cu premierul”, a mai spus Preda.

În context, Preda a arătat că nu actualul guvern este responsabil de situaţia creată, ci preşedintele PDL.

„Am văzut că guvernul ăsta are oameni independenţi, ei nu au nicio treabă. Pleacă din coaliţie, ei nu au nicio problemă. Responsabili nu sunt ei, ei pot să facă ce vor. Responsabil este preşedintele partidului, cel care a girat o asemenea situaţie”, a mai spus deputatul PDL.

În cazul unei „revolte”, Organizatia de Buzău a PDL ar angrena trei parlamentari: președintele PDL Buzău, deputatul, Cezar Preda, deputatul Alecu Valeriu și senatorul Constantinescu Viorel.

PDL Caraș-Severin: prim-vicele Sorin Frunzăverde a demisionat, a trecut la PNL ;i a luat cu el 3 parlamentari

Marți, programul normal al televiziunilor de știri, cu deputatul Mihail Boldea (fost PDL, UNPR) în timp ce era adus în țară, a fost spart de vestea plecării din PDL a prim-vicepreșdintelui Sorin Frunzăverde.

Frunzăverde, care este președinte al PDL Caraș-Severin și un lider al gărzii vechi a democrat-liberalilor, a confirmat că pleacă la PNL și va candida la alegerile locale din 10 iunie din partea USL, pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean, pe care îl conduce în prezent.

De asemenea, PNL i-a promis și funcția de vicepreședinte central al partidului, pentru care trebuie să se pronunțe congresul din aprilie.

”Voi candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. Aşa cum mi s-a propus astăzi, voi deveni vicepreşedinte al PNL. Nu poţi să candidezi pentru funcţia asta fără să fii membru PNL”, a decarat Frunzăverde, pentru Mediafax.

PDL Caraș-Severin are trei parlamentari: senatorul Secăşan Iosif și deputații Hogea Gheorghe și Rusu Valentin. Acesta din urmă a anunțat deja că-l urmează pe Frunzăverde la USL.

PDL Olt – 2 parlamentari. Primarul Slatinei demisionează

Ziua neagră de marți a PDL a continuat cu demisia din partid a președintelui organizației de Olt, primarul municipiului Slatina, darius Vâlcov.

Plecând din PDL,Vâlcov a renunțat implicit și la ultimele două luni de mandat ca primar al Slatinei, nemulţumit că Guvernul nu i-ar fi susţinut financiar proiectele edilitare.

Proiectele neterminate ale primarului Slatinei vizau centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic şi nici lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor.

El a susţinut că nu a luat încă o decizie privind o candidatură la alegerile locale din 10 iunie.

”În ceea ce priveşte viitorul meu politic, administrativ, încă nu am luat o hotărâre”, a spus Vâlcov.

PDL Olt are doi parlamentari: deputatul Bărbulescu Daniel-Ionuţ și senatorul Niţă Mihai.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: