vineri

31 mai, 2024

22 noiembrie, 2012

Deputatul PSD Ion Stan, vicepreşedintele Comisiei parlamentare de control asupra SRI, a fost pus joi sub învinuire pentru o presupusă infracţiune de trafic de influenţă, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii DNA susţin că deputatul de Dâmboviţa a cerut mită 130.000 de lei de la un om de afaceri pretinzând că va interveni pentru încheierea unor contracte cu instituţii publice.

Banii urmau să fie folosiţi în campania electorală a deputatului inclusiv pentru cumpărarea de produse alimentare care aveau să fie oferite alegătorilor, susţin anchetatorii.


Procurorii îl urmăresc penal şi pe şoferul deputatului, Florin Sarcă, pe care îl acuză că ar fi intermediat plata unei părţi din mita cerută de parlamentar.

Anchetatorii i-au aplicat joi deputatului măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Acesta este al doilea caz în perioada acestei campanii electorale când un parlamentar în funcţie este urmărit penal pentru presupuse infracţiuni de corupţie cu scopul strângerii de bani pentru finanţarea campaniei.

Pe 11 noiembrie, deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinut de procurorii DNA pentru presupuse infracţiuni de trafic de influenţă.

Ce spun procurorii că a făcut deputatul Ion Stan

  • Exista date şi indicii temeinice că în perioada 12-14 noiembrie 2012, învinuitul Stan Ion, deputat în Parlamentul României, a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.
  • Învinuitul a pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător.
  • În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, învinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: