miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 februarie, 2013

Deputatul liberal George Becali a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul legat de sechestrarea celor care i-ar fi furat mașina, potrivit unei decizii definitive a completului de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Prin decizia de admitere a recursului procurorilor, Becali va fi supus unei perioade de 8 ani de încercare în care parlamentarul va trebui să se prezinte lunar la serviciul de probațiune de care aparține.

Înainte de pronunțarea deciziei, Becali a anunțat că, dacă va fi condamnat la închisoare, va pleca din România și nu se va mai întoarce. De altfel, în timpul pronunțării deciziei Înaltei Curți deputatul se afla în străinătate, potrivit televiziunilor de știri.


George Becali este membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților, forul care analizează și decide asupra bugetelor Înaltei Curți de Casație și Justiție, printre altele.

La scurt timp de la pronunțarea sentinței, deputatul Alina Gorghiu a declarat că Gigi Becali și-a anunțat demisia din PNL

Potrivit Agerpres, pe 28 ianuarie, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri Gigi Becali în acest dosar.

Magistraţii ÎCCJ au judecat la acea dată recursul procurorilor la decizia prin care Secţia penală a instanţei supreme l-a achitat, pe 19 octombrie 2011, pe omul de afaceri George Becali în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei care i-au furat automobilul.


George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni.

„S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist”, susţin anchetatorii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: